XXII. ročník celorepublikové soutěže Šikovné ruce našich seniorů a zámecký park v Lysé nad Labem

V pátek 17.6.2022 jsme se jeli s klubem důchodců podívat na XXII. ročník celorepublikové soutěže Šikovné ruce našich seniorů – pro radost a potěšení, která probíhala na Výstavišti v Lysé nad Labem společně s výstavami Růžová zahrada a Lázeňský veletrh od čtvrtka 16. do neděle 19. června 2022.

Zúčastnili jsme se i slavnostního vyhlášení II. části soutěže Šikovné ruce našich seniorů s moderátorem Sašou Hemalou a pěveckého vystoupení několikanásobné zlaté slavice Petry Janů. Bohužel ozvučení naší slavice bylo hluboce podprůměrné, a tak jsme si odnesli zážitek spíše negativní. Výrobky všech přihlášených seniorů z celých Čech byly opravdu pěkné, bylo jistě obtížné vybrat na ocenění některé z nich.

Ocenění výrobků našich kolegyň bylo to nejlepší, jaké mohlo být. Obdrželi jsme pamětní list senátu České republiky, jeho stálé komise Senátu pro rozvoj venkova, za práci „Miniatura skanzenu“, podepsanou předsedou komise senátorem Jiřím Voseckým.

Před výstavou jsme se ještě podívali do zámeckého parku v Lysé nad Labem. Ten se skládá z francouzského libosadu a anglického parku. Francouzský park je zdoben bohatou sochařskou výzdobou z dílen Matyáše Bernarda Brauna a Ignáce Františka Platzera. Zámecký park je součástí památkově chráněného zámeckého areálu. Interiéry zámku jsou dnes nepřístupné, neboť od roku 1961 slouží jako domov důchodců.